26 Kasım 2015 Perşembe

BİSKÜVİLİ PASTA

Malzemeler;
2-3 paket petibör bisküvi
1 Su bardağı Kahve (içilmeye hazır😉😉)

500 ml süt
60 gr mısır nişastası
180 gr toz şeker
50 gr tereyağı
4 yumurta
1 paket vanilya
Bir çimdik tuz

2 yemek kaşığı pudra şekeri
350 ml krema
Kakao

Yapılışı;

1) Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.
2) Yumurta aklarını Bir tutam tuz ile çırpın ve buz dolabında bekletin.
3) Yumurta sarıları, nişasta ve 150 ml sütü Bir kasede iyice çırpın. 
4) Kalan sütü bir tencereye alıp vanilya,  şeker ekleyin ve orta ateşte ısıtın.
5) Yumurta sarısı karışımını ince ince ekleyip hızlıca karıştırın ve kıvam alıncaya kadar pişirin.
6) Ocaktan alıp tereyağı ve yumurta aklarını ekleyerek karıştırın. Tekrar Ocala yerleştirip 2 dakika daha karıştırarak pişirin.
7) Bisküvileri kahveye batırıp dikdörtgen Bir borcam tepsiye dizin. Kremanın yarısını yayin. Bisküvileri Bir kat daha kahveye batırıp dizin. Kalan kremayi da yayin. Son kata yeniden kahveye batırılmış Bisküvileri dizin.
8) Kremayi pudra şekeri ile koyulaşıncaya kadar çırpın. Bisküvilerin üzerine yayın. 1 Saat buzdolabında bekletin.
9) Üzerine cacao serperek servis edin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder