Malzemeler;
1 litre soğuk süt
2 çay bardağı kırık pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı şeker
1 su bardağı frambuaz
Süslemek için;
Frambuaz
Antep fıstığı
Yapılışı;
Pirinci nişastası gidinceye kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp suyu ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pirinçler suyunu çekince sütün 3/4 ünü ekleyin. Karıştırıp kaynamasını bekleyin.
Bir kasede pirinç unu ve kalan sütü karıştırın. Tencerede kaynamakta olan pirinçli sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. Ilınan karışımı karıştırarak tencereye ekleyin. 10 dakika pişirin.
Şekeri ilave edip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
Frambuazları ekleyip tekrar karıştırın ve kaselere paylaştırın.
Ilıdıktan sonra buz dolabında soğutun.
Süsleyerek servis edin.
Not; meyve sulanacağı için 1-2 içinde tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder