25 Ocak 2016 Pazartesi

ERİŞTELİ MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER 1 su bardağı yeşil mercimek 2 litre et suyu veya su 2 soğan 4 çorba kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı un 2 çay bardağı erişte tuz, karabiber, nane
YAPILIŞI Mercimeği üzerini geçecek kadar suda yarım saat ıslatın. Daha sonra siyah suyu çıkıncaya kadar 10 dakika kadar haşlayın. Kara suyunu süzün. Üzerine et suyunu ilave edip tekrar ateşe koyun. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı incecik kıyın. Ayrı bir tavada tereyağında biraz tuzla birlikte sararıncaya kadar kavurun. Unu ilave edin. 2-3 dakika da unu kavurun. Kavrulmuş soğanı mercimeğe ilave edin. Tuzunu biberini ekleyin. Unun topaklanmaması için tahta kaşıkla karıştırın. Çorba suyu kaynadığında erişteyi ilave edin. Erişte yumuşayıncaya kadar pişirin. Nane serprek servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder