Kendimi bildim bileli mutfaga ilgim vardi..Evlenip cocuk sahibi olduktan sonra daha da artti..Birde pasta meraki eklenince yeni is alanim "mutfagim"..Hergun yeni tarifler denemeye bayiliyorum..Burada da damak tadima uyan tarifleri deneyerek paylasiyorum..
25 Ocak 2016 Pazartesi
ERİŞTELİ MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
2 litre et suyu veya su
2 soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
2 çay bardağı erişte
tuz, karabiber, nane
YAPILIŞI
Mercimeği üzerini geçecek kadar suda yarım saat ıslatın. Daha sonra siyah suyu çıkıncaya kadar 10 dakika kadar haşlayın.
Kara suyunu süzün. Üzerine et suyunu ilave edip tekrar ateşe koyun. Yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanı incecik kıyın. Ayrı bir tavada tereyağında biraz tuzla birlikte sararıncaya kadar kavurun.
Unu ilave edin. 2-3 dakika da unu kavurun.
Kavrulmuş soğanı mercimeğe ilave edin. Tuzunu biberini ekleyin.
Unun topaklanmaması için tahta kaşıkla karıştırın.
Çorba suyu kaynadığında erişteyi ilave edin.
Erişte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Nane serprek servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder