27 Ocak 2016 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

MALZEMELER 1 kg taze fasulye 4 soğan Yarım su bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 domates 1 tatlı kaşığı toz şeker tuz
Fasulyeleri dilediğiniz gibi dilimleyin. Ben yazdan buzluğa koyduklarımızdan kullandım. Soğanları incecik doğrayın. Zeytinyağında sararana kadar kavurun. İnce doğranmış sarmısağı ilave edin. Daha sonra küp doğranmış domatesi ekleyin. Birkaç dakika pişirin. Fasulyeleri ilave edin. Hafif renkleri değişene kadar kavurun. 1 su bardağı sıcak su, tuz ve şeker ilave edin. Kapağını örterek bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısın. Fasulye yumuşayıp suyunu çekene kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pişmeden suyu azalırsa ilave edin. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder