Kendimi bildim bileli mutfaga ilgim vardi..Evlenip cocuk sahibi olduktan sonra daha da artti..Birde pasta meraki eklenince yeni is alanim "mutfagim"..Hergun yeni tarifler denemeye bayiliyorum..Burada da damak tadima uyan tarifleri deneyerek paylasiyorum..
27 Ocak 2016 Çarşamba
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
MALZEMELER
1 kg taze fasulye
4 soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
Fasulyeleri dilediğiniz gibi dilimleyin. Ben yazdan buzluğa koyduklarımızdan kullandım.
Soğanları incecik doğrayın. Zeytinyağında sararana kadar kavurun.
İnce doğranmış sarmısağı ilave edin.
Daha sonra küp doğranmış domatesi ekleyin. Birkaç dakika pişirin.
Fasulyeleri ilave edin. Hafif renkleri değişene kadar kavurun.
1 su bardağı sıcak su, tuz ve şeker ilave edin.
Kapağını örterek bir taşım kaynatın.
Daha sonra ateşi kısın.
Fasulye yumuşayıp suyunu çekene kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Pişmeden suyu azalırsa ilave edin.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder