2 su bardağı kırmızı mercimek 2,5 litre su yada et suyu 2 soğan 4 çorba kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı karabiber tuz 3-4 dilim bayat ekmek 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiberYAPILIŞI 1) Mercimeği bol suyla yıkayın. Derin bir tencereye mercimeği, irice doğranmış soğanı ve suyu koyun. Mercimek iyice eriyinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirin. 2) Haşlanmış mercimeği ince süzgeçten geçirerek veya blendırda çekerek püre haline getirin. 3) Tereyağını tavada eritin, üzerine unu serpeleyin. Kısık ateşte karıştırarak kavurun. 4) Kavurduğunuz unu mercimeğe ekleyinn. 5) Tuzunu biberini ayarlayın. Karıştırarak bir taşım kaynatın. 6) Bayat ekmekleri küp küp doğrayın. Tereyağında kırmızıbiberle birlikte hafifçe kavurun. Çorbayla birlikte servis edin. AFİYET OLSUN...
Kendimi bildim bileli mutfaga ilgim vardi..Evlenip cocuk sahibi olduktan sonra daha da artti..Birde pasta meraki eklenince yeni is alanim "mutfagim"..Hergun yeni tarifler denemeye bayiliyorum..Burada da damak tadima uyan tarifleri deneyerek paylasiyorum..
31 Ocak 2016 Pazar
MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder