Kendimi bildim bileli mutfaga ilgim vardi..Evlenip cocuk sahibi olduktan sonra daha da artti..Birde pasta meraki eklenince yeni is alanim "mutfagim"..Hergun yeni tarifler denemeye bayiliyorum..Burada da damak tadima uyan tarifleri deneyerek paylasiyorum..
4 Şubat 2016 Perşembe
ETLİ KURU DOLMA
MALZEMELER
Kuru patlıcan, biber, isterseniz kabak
250 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
3 orta boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 domates
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı su
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dere otu
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz, karabiber, nane, kimyon
Sosu için;
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı su
YAPILIŞI;
1) Kurutulmuş biber ve patlıcanları kaynar suya atıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sularını süzüp soğumaya bırakın.
2) Soğan, sarımsak, dereotu ve maydanozu ince kıyın.
3) Domatesleri rendeleyin.
4) Malzemelerin tamamını derince bir kapta karıştırın.
5) Sos için verilmiş malzemeleri de karıştırıp dolmaları pişireceğiniz tencereye koyun.
6) Dolmaları doldurup tencereye dizin.
7) Yeterince su ilave edin. (dolmaların boylarının yarısına gelecek şekilde ayarlayın)
8) Dolmaların üzerini bir tabakla kapatıp tencerenin kapağını kapatın.
9) Önce harlı ateşte kaynamaya başladığında kısık ateşte dolmaları pişirin.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder