4 Şubat 2016 Perşembe

ETLİ KURU DOLMA

MALZEMELER Kuru patlıcan, biber, isterseniz kabak 250 gr kıyma 1 su bardağı pirinç 3 orta boy soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 2 domates 3 diş sarımsak Yarım su bardağı su Yarım demet maydanoz Yarım demet dere otu 1 kahve fincanı sıvı yağ Tuz, karabiber, nane, kimyon Sosu için; 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 kahve fincanı su YAPILIŞI; 1) Kurutulmuş biber ve patlıcanları kaynar suya atıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sularını süzüp soğumaya bırakın. 2) Soğan, sarımsak, dereotu ve maydanozu ince kıyın. 3) Domatesleri rendeleyin. 4) Malzemelerin tamamını derince bir kapta karıştırın. 5) Sos için verilmiş malzemeleri de karıştırıp dolmaları pişireceğiniz tencereye koyun. 6) Dolmaları doldurup tencereye dizin. 7) Yeterince su ilave edin. (dolmaların boylarının yarısına gelecek şekilde ayarlayın) 8) Dolmaların üzerini bir tabakla kapatıp tencerenin kapağını kapatın. 9) Önce harlı ateşte kaynamaya başladığında kısık ateşte dolmaları pişirin. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder