Kendimi bildim bileli mutfaga ilgim vardi..Evlenip cocuk sahibi olduktan sonra daha da artti..Birde pasta meraki eklenince yeni is alanim "mutfagim"..Hergun yeni tarifler denemeye bayiliyorum..Burada da damak tadima uyan tarifleri deneyerek paylasiyorum..
24 Ocak 2016 Pazar
RAMAZAN PİDESİ
MALZEMELER
1,5 su bardağı ılık süt
10 gr yaş maya veya 1 çay kaşığı kuru maya
3-4 su bardağı un
1 çorba kaşığı pekmez
1 yumurta sarısı
tuz
susam ve çörek otu
tepsi için kepek yada mısır unu
YAPILIŞI
Ilık süte mayı ilave edip 5 dakika bekletin.
3 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. ortasını havuz biçiminde açın.
Mayalı sütü, pekmezi, tuzu koyun.
Esnek kıvamlı, ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar kuvvetlice yoğurun. Gerekirse un ekleyin.
Üstünü temiz bir bezle örtün. Ilık bir yerde 1 saat kabarmaya bırakın.
Genişçe bir tencereye bolca kepek veya mısır unu serpin.
Hamuru iki parçaya bölün. Elinizi ıslatarak yayvan bir şekil verin. Tepsiye yerleştirin. Pide şekli verin.
Yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
20 dakika tepside mayalandırın.
200 derecede (390 F) ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder