24 Ocak 2016 Pazar

RAMAZAN PİDESİ

MALZEMELER 1,5 su bardağı ılık süt 10 gr yaş maya veya 1 çay kaşığı kuru maya 3-4 su bardağı un 1 çorba kaşığı pekmez 1 yumurta sarısı tuz susam ve çörek otu tepsi için kepek yada mısır unu YAPILIŞI Ilık süte mayı ilave edip 5 dakika bekletin. 3 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. ortasını havuz biçiminde açın. Mayalı sütü, pekmezi, tuzu koyun. Esnek kıvamlı, ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar kuvvetlice yoğurun. Gerekirse un ekleyin. Üstünü temiz bir bezle örtün. Ilık bir yerde 1 saat kabarmaya bırakın. Genişçe bir tencereye bolca kepek veya mısır unu serpin. Hamuru iki parçaya bölün. Elinizi ıslatarak yayvan bir şekil verin. Tepsiye yerleştirin. Pide şekli verin. Yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 20 dakika tepside mayalandırın. 200 derecede (390 F) ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder