22 Kasım 2016 Salı

POUND KEK

Malzemeler; kap=standart boy su bardagi
460 gr tereyagi (2 kap)
 3 su bardagindan 1 parmak kadar eksik toz seker (2 3/4 kap)
6 yumurta (oda sicakliginda)
4 su bardagindan bir parmak kadar eksik un (3 3/4 kap)
1 cimdik tuz
1 cimdik nutmeg
Yarim su bardagi sut (1/2 kap)
1 cay kasigi portakal kabugu rendesi
Vanilya

 Yapilisi;
1) Butun malZemeleri oda isisina getirin.
2) Firini 325F / 160 derecede isitin. 10 inch / 25 cmlik ortasi delik kek kalibi yaglayip
 3) Tereyag ve Şekeri mikser yardimiyla en az 5 dk cirpin. Nekadar cok cirparsaniz o kadar daha guzel olur.
4) Yumurtalari teker teker ekleyip iyice karistirin.
 5) Unu, Ruiz ve nutmeg I eleyin. Karisima un ve sutu azar azar ekleyin. (Birkac kasik un ardindan biraz sut yeniden un)
 6) En son vanilya ve portakal kabugu rendesinide ekleyip karistirin.
7) Kaliba bosaltip en az 1 saat firinin kapagini acmadan pisirin. Benim kekim tam 2 saatte pisti. Kurdan yardimiyla pisip pismedigini test edin.
8) Firindan cikardiginiz keki 15 dk kalipta dinlendirin. Kaliptan cikardiktan sonra tamamen sogumasini bekleyin.

 AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder